zaterdag 6 oktober 2007

Aan de lange lijn

De weken vliegen om en nu zit ik hier al weer te bedenken wat er de afgelopen week weer is gebeurt. Donderdag weer naar les geweest. Sjors begint langzaam te wennen aan al die andere hondjes en met de juiste worst luistert hij af en toe ook nog eens.
Tover worst noemt de cursus leidster het. En ik moet zeggen Sjors lijkt er af en toe ook door betoverd. Niet de Geldersenworst van de Appie Heijn maar Rodi worst uit de dieren winkel.
Moest van morgen toch gebak halen ivm de verjaardag van vrouwtje morgen dus direct even toverworst gehaald. Porties van maken en gewoon in de vriezer leggen. En op de dag als je het nodig bent even ontdooien en in kleine stukjes snijden voor het betere resultaat.
Hierdoor kan je vrij lang doen met één zo'n worst. Anders heb je veel te veel in ons geval.
Sjors mocht weer spelen met de andere hondjes in de afgesloten wei. Dolle pret in een nat drassig weiland. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Darna oefenen met de riem loslaten en je hond jouw aandacht vast laten houden.
En tegerlijkertijd een parcours af leggen. De kinderen wouden graag oefenen en moet zeggen het ging vrij goed. Thuis nu oefenen met de lange lijn om te zien of hij bij ons in de buurt blijft.
Gaat ook redelijk maar hij hapt nog in vrij veel dingen. En ja op afstand is niet altijd goed te zien waarin. Dus vanavond was het feest en kregen we eens iets terug. Maar wat???

Ach ja hoort er bij.
Sjors ligt weer lekker in zijn bench en het ziet er naar uit dat hij daar blijft.
Met zijn warme kruikje van vrouwtje wordt het binnen kort knokken wie er in de bench slaapt denk ik. Goed weer genoeg voor deze week. Voor nu lekker slapen en gezond weer op.

Geen opmerkingen: